aracınız 1. olarak euro 3 normuna düşüyor yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar
Egr sistemini düşman gibi görüyorlar ve ben çok şaşırıyorum motorun soğuk havalarda erken ısınmasından tutun da aşırı sıcak havalarda hararet yapmasını engellemeye yardımcı olmasına, yakıt tasarrufuna birebir pozitif etkisine kadar faydası mevcut detayları makalelerde okursunuz
Dpf’nin çevreye olan faydası bi yana aracın sıkıştırma oranına etkisi var bu da hızlanmadan turbo sağlığına kadar etkilidir
tabiki bu işten ekmek yiyen insanlar var egr dpf iptal maksimum mutluluk vaatleri vs
burda da yaptıran kullanan arkadaşlar vardır ancak bende bu konuda civatasına dokunmam aracın ki yüzlerce belki binlerce saat test edilmiş mekanik düzeni eline bilgisayar alıp 2 program atıp harikalar yarattığına inanan insanlara teslim etmem
NOT-1 : yazılım işi servis güncellemesi ile olur kabul ederim yada ssangyong referanslı yazılım firması olur kabul ederim ki sanırım vosvos ve bazı otomobil firmalarının bu tip firmaları var
NOT-2 : Önceki 6 yıl kullanıp 100 bin km den fazla yol aldığım aracımda EGR ve katalizör iptali yaptırıp düz boru çektirip yetmeyip son susturucuyu da iptal olarak kullanmış biriyim. Sonuç olarak bu belirttiklerimin hepsini teker teker yerine geri takmış da biriyim faydasını bırak zararını gördüğüm için
NOT-3 : Bu işlemleri yaptıranlara lafım yok ama yaptırıp da kafayı yastığa benim kadar rahat koyan da olduğunu sanmıyorum hep bi acabası oluyor bu işlerin